Találkozz Jézussal 7/24

Találkozz Jézussal 7/24 – Szeged, 2020. szept. 13-20

Emberemlékezet óta ez lesz Szeged első egy hetes, 168 órás szentségimádása, ahol sokan, sok plébániáról, közösségből és mozgalomból együtt imádkozunk egy héten keresztül az Úr előtt.

Ezt veled együtt képzeljük el. Akkor lesz ugyanis, ha leszünk rá elegen. Talál-e az Úr ebben a városban 168 „igaz embert”, akinek fontos a városáért való közbenjárás? Hívunk, jöjj te is az Úr elé, csatlakozz Szeged első egy hetes szentségimádásához.

Miért imádkozunk?

  1. Találkozni Jézussal, a forrással.

  2. Szegednek, a közösségeinek és plébániáinak a megújulásáért.

  3. Együtt és egymásért imádkozni.

Mikor? Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eredeti időpontjában: 2020. szeptember 13. este 7 órától kezdve egész héten, éjjel-nappal, minden egész órában váltva egymást a következő hét vasárnapjáig, szept. 20-án este 19 óráig.

Hol? A Dáni utcai Szent József jezsuita templom kápolnájában.

Hányan? 168-an. A kihívás 168 embernek, ill. imapárnak szól. Nem arról szól, hogy van-e néhány ember, aki sokat tud imádkozni, hanem arról, hogy vagyunk-e sokan ebben a városban, akik imádkozunk a városért. Ebben a 168 órás szentségimádásban most nem azt kívánja tőlünk Jézus, hogy tegyünk félre mindent és jöjjünk maratoni imára, hanem, hogy mozgassuk meg a közösségeinket, hogy mind ott legyünk egy-egy órára. Legyen minden órának más testvér a felelőse!

Hogyan? A szentségimádásban résztvevők óránként váltját egymást, mindig egész órakor. Ha érzed Jézus hívását, gyere, vállalj egy órát egyedül vagy egy társaddal, ill. közösségeddel. Nézd meg az alábbi naptárban (szept. 13–20, 0–24 óra között) a még szabad időpontokat, válassz magadnak egyet és ezen az űrlapon jelentkezz be. Add meg az email címedet, amivel majd a szervezők tudnak veled kommunikálni a szentségimádás előkészületeiről. Ha az űrlapos jelentkezés nehézkes, ezen a telefonszámon is tudsz jelentkezni (+3630 3808472 – Gyuris Gellért). Mivel sokan, sok helyről érkezünk az alábbi házirend szerint fog működni a szentségimádás.

Várunk benneteket!

  • Kondé Lajos, pasztorális helynök

  • Serfőző Levente, NEK referens

  • Adoratio Szeged, a szegedi folyamatos szentségimádás csapata

A jelentkezés lezárult.