Egy hét szentségimádás

Háttérima Szegeden Ferenc pápa magyarországi látogatására (2023. április. 23–30.)


Ferenc pápa meglátogatja hazánkat, ezért újra 168 órás szentségimádásra hívjuk Szeged plébániáit, közösségeit és mozgalomait: legyen a mi közbenjáró csendes imánk is a háttér a Szentatya érkezésére. Ugye talál az Úr ismét 168 imádkozó embert Szegeden? Hívunk, jöjj te is az Úr elé, csatlakozz Szeged második egyheti szentségimádásához.


Miért imádkozunk? Imádkozzunk, hogy Ferenc pápa jelenlétével és vezetésével az egység növekedjen hazánkban, az egység Istennel, a közösségeinkben, a felekezeteink között, és minden magyar között.


Mikor? Ferenc pápa érkezése előtt és a látogatása közben egy héten keresztül: 2023. április. 23-án, vasárnap 19 órától kezdve egész héten, éjjel-nappal, minden egész órában váltva egymást a következő hét vasárnapjáig, április. 30-án este 19 óráig. A Szentatya pénteken reggel érkezik és vasárnap este tér majd haza. Így az imádság légkörébe érkezi, végigkísérjük a látogatását az Úr színe előtt egészen odáig, míg haza nem érkezik Rómába.


Hol? A Dáni utcai Szent József jezsuita templom kápolnájában.


Hányan? Legalább 168-an. A kihívás most is 168 testvérnek szól. Nem arról szól, hogy van-e néhány ember, aki sokat tud imádkozni, hanem hogy mennyien vagyunk ebben a városban? A 168 órás szentségimádásban nem azt kívánja tőlünk Jézus, hogy tegyünk félre mindent és jöjjünk maratoni imára, hanem, hogy mozgassuk meg a közösségeinket, hogy mind ott legyünk egy-egy órára. Legyen minden órának más testvér a felelőse!


Hogyan? A szentségimádásban résztvevők óránként váltját egymást, mindig egész órakor. Ha érzed Jézus hívását, gyere, vállalj egy órát egyedül vagy egy társaddal, ill. közösségeddel. Nézd meg az alábbi naptárban (április. 23. és 30., 0–24 óra között) a még szabad időpontokat, válassz magadnak egyet és ezen az űrlapon jelentkezz be. Add meg az email címedet, amivel majd a tudunk veled kommunikálni a szentségimádás előkészületeiről. Ha az űrlapos jelentkezés nehézkes, ezeken a telefonszámokon is tudsz jelentkezni (Aradi Mária +36204260219, Elek Laci +36305033284, Gyuris Gellért +36303808472). Mivel sokan, sok helyről érkezünk, ezen házirend szerint fog működni a szentségimádás.


Várunk benneteket!

Adoratio Szeged, a szegedi folyamatos szentségimádás csapata

A felelősök regisztrációja lezárult, minden órának van felelőse, a kápolna nyitva van folyamatosan egy héten keresztül. Várunk szeretettel mindenkit a Ferenc pápa látogatásáért végzett 168 órás szentségimádáson éjjel-nappal bármely időpontban akár csak 5 percre, vagy órákra is. A csaták a hegyen dőlnek el.