Adoratio Szeged

A szegedi folyamatos szentségimádás a város katolikus plébániáinak, mozgalmainak, lelkiségeinek és közösségeinek közös szentségimádása. Álmunk szerint egyszer majd teljes 7/24 órás lesz.

Térj be hozzánk Jézushoz!

Ez a hely azért van, hogy le tudjunk ülni Jézus Mester lábai elé. Itt az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus ki van helyezve. Gyere, térj be hozzá munkába menet vagy jövet, óra előtt vagy után. Térj be 5 percre, vagy egy órára! Gyere be egyedül, vagy a kedveseddel! Hozdd el Jézus elé a barátodat, munkatársadat! Gyere egyedül vagy a teljes közösségeddel. Gyere be imádkozni, kérni, közbenjárni, hódolni, imádni, perlekedni, kiengesztelődni, szemlélni, vagy csak hallgatni őt.

 • Helyszín: a Dáni utcai Szent József jezsuita templom. Napközben (7–19 óra között) a templomban, este és hajnalban (19–7 óra között) a templom szentélye melletti kápolnában (bejárat a jobb oldali kapun). Téli időszakban végig a kápolnában.

 • Nyitva tartás:

  • Minden hétfőn reggel 7 órától folyamatosan kedd reggel 7 óráig.

  • Minden kedd este 19 órától (az esti mise után) éjfélig.

  • Minden csütörtökön 7 és 18 óra között, pontosabban a reggeli mise utántól az esti mise kezdetéig.

Szentmisék alatt nincs szentségimádás (szentmisék reggel 7-kor és 18.30-kor kezdődnek). Ha máskor keresel szentségimádást, van még lehetőség a városban.

A szentségimádások jellege általában csendes.

Csatlakozz hozzánk!

A szentségimádást óránkénti váltásban érkező imapárok végezzük. Minden felelős minden héten ugyanabban az órában van jelen. Azért lehet ugyanis nyitva a kápolna a fenti időszakokban, ill. van kinn az Oltáriszentség, mert valaki jelen van közülünk. Azért vagyunk párban, hogy könnyebb legyen a vállalásunk: azt vállaljuk, hogy egyikünk biztosan jelen lesz. Így ha orvoshoz kell menni, nyaralni megyünk, stb. tudunk egymás közt a párunkkal tervezni vagy váratlan esemény esetén számíthatunk a párunkra. Persze van körülöttünk egy viszonylag nagy csapat is, akik helyettesítenek, ha minden kötél szakad. A gyakorlatban a párok általában mindketten itt szoktak lenni, de így mégis van elég sok mozgástér ahhoz, hogy ez élhető és vállalható legyen. A koordináció egy e-mail listán történik, váratlan esetekben telefonon lehet értesíteni a koordinátort.

Praktikus okok miatt új időpontokra szakaszosan toborozunk (nappali [7–19], esti [19–éjfél], hajnali [éjfél–7] szakaszok) és azonnal elindítjuk, amint a szakasz minden órájában van felelős szentségimádó pár. Jelenleg az alábbi időpontokra keresünk felelősöket:

 • Társfelelősök (itt már van valaki, mellé keresünk még egy társat):

  • Hétfő: 14, 17;

  • Kedd: 22

  • Csütörtök: 7, 9, 11, 13, 14, 16, 18

 • Mindkét felelőst:

  • Csütörtök: 8, 15 és 17 óra.

Ha szeretnél csatlakozni és szívesen vállalnál heti rendszerességgel egy órát Jézussal, gyere el néhányszor, hogy lásd, hogy megy ez, majd jelentkezz valaki mellé, aki mellé épp keresünk párt vagy keress magad mellé egy párt, barátot, családtagot és jelentkezzetek! Ha nincs még párod, akkor is jelentkezhetsz, előbb-utóbb lesz párod. Alább láthatod heti nézetben, hogy mely időpontok vannak kitöltve és melyek állnak még szabadon. Érdemes előre is lapoznod. Kérünk ismerkedj meg az alapszabályunkkal, házirendünkkel és jelezd csatlakozási szándékodat nekünk ezen az űrlapon és felvesszük veled a kapcsolatot!

Koordinátorok:

 • Szerediné Rugási Éva (+3630 619 8207) , ill.

 • Aradi Mária (+36204260219)Hírek, aktualitások, változások

Kedd esti időszak indul 2021. okt. 5-től

Elindítjuk a második esti időszakot kedd esténként: a 18.30-as szentmise után kezdődik a szentségimádás (kb. 19 órakor) és éjfélig tart ez az idősáv. Minden imádkozni vágyó testvért szeretettel várunk ezen túl minden kedd este is a jezsuita templom oldalkápolnájában!

Kedd hajnali időszak indul 2020. szept. 15-től

Elindítjuk az első hajnali időszakot. Szeptember 14-én éjfélkor nem ér véget a szentségimádás, hanem folytatódik a reggeli szentmise kezdetéig. Így lesz ezután minden kedd hajnalban.

Találkozz Jézussal 7/24, Szeged 2020. szept. 13–20.

Emberemlékezet óta nem volt Szegeden egy hetes, 168 órás szentségimádás. Arra indított bennünket az Úr, hogy legyen ilyen ima, ahol sokan, sok plébániáról, közösségből és mozgalomból együtt imádkozunk egy héten keresztül az Úr előtt: az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eredeti időpontjában 2020. szeptember 13. este 7 órától kezdve egész héten, éjjel-nappal, minden egész órában váltva egymást a következő hét vasárnapjáig, szept. 20-án este 19 óráig. Ezt veled együtt képzeljük el. Akkor lesz ugyanis, ha leszünk rá elegen. Talál-e az Úr ebben a városban 168 „igaz embert”, akinek fontos a városáért való közbenjárás? Hívunk, jöjj te is az Úr elé, csatlakozz Szeged első egy hetes szentségimádásához. Infók és jelentkezés

Vége a járványidőszaknak, hívunk mindenkit vissza (2020. június 19.)

Véget ért a különleges járványügyi időszak állami részről ezen a héten, egyházi részről már vasárnaptól. Hívunk benneteket vissza. Gyertek, álljanak fel ismét a párok és álljunk ismét be a járvány előtti szentségimádó óránkba. Különleges időszak volt, sok tapasztalattal és tanúsággal. Köszönjük mindazoknak, akiknek köszönhetően nem szakadt meg a járvány idején sem a szentségimádás, különösen azoknak, akik hosszú órákat töltöttek az Úr Jézus előtt minden héten.

Nem szünetel a szentségimádás a járvány ideje alatt (2020. márc. 17)

Különleges beosztással, de folytatjuk a szentségimádást. Aki úgy érzi, hogy otthon kell maradnia, maradjon otthon. Különösen vonatkozik ez a 65 éven felüliekre és a krónikus betegekre. Köszönjük azoknak, akik erőn felül vállalták a szolgálatot, hogy ne szakadjon meg.

Hétfő esti időszak nyílik 2019. nov. 25-től

Örömmel hirdetjük, hogy 2019. 11. 25-étől már hétfő esténként éjfélig tart a szentségimádás. Az átmeneti helyszín változatlan: a Dáni utcai Szent József jezsuita templom. Ebben a templomban a reggeli szentmise 7 órakor kezdődik (roráte misék 6 órakor), azt követően a szentségimádás napközben a templomban van, majd az esti, 18:30-kor kezdődő szentmise után éjfélig a kápolnában. A kápolna helyileg a szentély mellett van. Az esti időszakban a templom zárva lesz és a kápolnát a jobb oldali oldalajtón keresztül lehet megközelíteni.

A Dóm felújítása miatt a jezsuiták templomába költözünk 2019. okt. 14-től

Minden résztvevő fél egyetért abban, hogy a Dóm a jelenlegi felújítási állapotában nem megfelelő helye a szentségimádásnak, ezért el kell költöznünk a Dómnak a Dömötör kápolnájából. Ezért már 2019. 10. 14-én a Szent József templomban lesz újra az alkalmunk, ahogy korábban szeptember 16-án is volt. Előreláthatólag hónapokig ezen a helyszínen maradunk.. Köszönet a Jezsuita közösségnek, különösen Hess István atyának, aki mindent megtett a cél érdekében a befogadással és a megfelelő körülmények kialakításával.

Elindult Szegeden a folyamatos szentségimádás (2019. márc. 18.)

Kedves Testvérek, Barátaink, Érdeklődők! Örömmel tudatjuk Veletek, hogy Szeged imádkozó plébániáinak, közösségeinek, mozgalmainak régi vágyaként városunkban 2019. március 18-án megkezdtük a folyamatos szentségimádást, ill. annak kiépítését: a szegedi Dóm Dömötör kápolnájában (bal oldali torony alatt). Minden hétfőn reggel 7 órától este 18 óráig be lehet térni a kápolnába.